29.11.2013

Tehdas vierailu

Vierailimme tänään UPM:n Tervasaaressa Valkeakoskella. Ensiksi kävimme ilmoittautumassa ja saimme lyhyen perehdytyksen tehtaan turvallisuuteen ja muihin sääntöihin esim. tehdas alueella ei saa tupakoida, tehdasalueelle ei pääse ilman vierailukorttia ja että tuotantotiloihin ei pääse ilman huomioliiviä, turvalaseja ja korvatulppia.

Tämän jälkeen lähdimme tehdasalueelle, jossa täytyi kävellä jalankulkijoille varatulla "kävelyreitillä", joka lisää hyvin tehdasalueen turvallisuutta, sillä siellä on liikennettä trukeilla ja junilla. Tehtaan sisällä isäntämme kertoi meille tehtaasta ja sen tuotannosta. UPM:n Tervasaaren tehtaalla varmistetaan tarrantaustapapereita. Valmis tuote voidaan myydä muille yrityksille tai lähettää Tampereen UPM:n tehtaalle, josta sitä voidaan vielä jalostaa. Siihen voidaan lisätä muun muassa silikonipinta ja liimakerros. UPM:n muilla tehtailla valmistetaan erilaisia painopapereita esim. tarrapapereita.

Tervasaaren tehdas oli suht moderni ja paperikone 8, jota kävimme katsomassa, on Suomen uusimpia paperikonelinjoja ja se on rakennettu vuonna 1996. Mielestäni tuotantotilat olivat yllättävänkin viihtyisät ja tilavat, sillä aikaisempi vierailumme paperi-/kartonkitehtaaseen oli Takolle Tampereella, joka on hyvin vanha ja ahdas tehdas verrattuna tähän.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Vähänkö COOL! Menit kuitenki sinne vanhaa raihnasee Takoon sit työssäoppiin ;)

    VastaaPoista