22.11.2013

Päättötöistä

Luimme tänään artikkelin erään insinööriopiskelijan päättötyöstä, jonka hän suoritti Storan Enson Anjalan tehtaalle. Työn tavoitteena oli saada pituusleikkurin käytettävyyttä parannettua. Työ aloitettiin pitämällä palaveri Storan Enson, leikkurin valmistaneen Metson ja konetta huoltavan Empowerin adustajien kanssa ja sen jälkeen niitä jatkettiin lähes viikoittain.

Ensimmäisenä laitettiin työlistat ajan tasalle, jolloin huollosta saatiin järjestelmällistä. Leikkuria käyttävän henkilöstöä myös koulutettiin hyödyntämään SAP-ohjelmistoa, jolloin operaattorit voivat kirjata huoltotoimet ohjelmaan ja noudattaa kunnossapitolistaa. Henkilöstölle järjestettiin myös kunnossapidon ja leikkurin huoltoon littyvät koulutuksia. Näiden jälkeen oli seurantavaihe, jossa varmistetaan jatkuva järjestelmän käyttö.

Tällaisella työllä on hyötyä niin tehtaalle kuin työn tekijällekin. Pituusleikkurin häiriöt vähenevät ja tehtaalta säästyy rahaa. Silloin myös tiedetään paremmin, mitä ja milloin pitää huoltaa. Työntekijöille siitä on hyötyä mm. paremmat työohjeet ja kuten tehtaalle, myös heillekin on hyötyä tietää milloin ja mitä pitää huoltaa, niin ei tule tehtyä turhaa ylimääräistä työtä, johon kuluu vain turhaan aikaa ja resursseja.

1 kommentti:

  1. Vähänkö joku tehny oikeestikki hyödyllisen päättötyön :o

    VastaaPoista